Bestellingen afhalen tijdens lockdown NIET mogelijk
Onze winkel is gesloten, online bestellen blijft mogelijk
Van hoog naar laag sorteren

Dartborden 5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dartborden 5 producten

per pagina

Dartborden

SelectDarts.nl geeft je als darter een ruim assortiment dartborden welke geschikt zijn voor recreatieve doeleinden maar ook voor wedstrijden. Ook houden wij rekening met de jonge darters en hebben hiervoor een speciaal instap dartbord incl. dartpijlen. Al jaren zijn de Winmau dartborden leider en hebben top kwaliteit.

Een dartbord voor de serieuze darter heeft geen krammen waardoor je minder last van bouncers hebt maar ook meer ruimte in de dubbels en triples. De levensduur van een professioneel dartbord, zoals de Winmau blade 5 is een stuk langer dan een recreatief dartbord. Recreatieve dartborden zijn wel een stuk goedkoper maar zijn voorzien van krammen waarmee de bedrading vast zit aan je dartbord.

WELK DARTBORD MOET IK KOPEN
Welk dartbord kan ik het beste kopen is een vraag die zowel online als in onze dartwinkel veel gesteld wordt. Veelal kan een vraag al beantwoord worden of iemand een dartbord wil met of zonder krammen. Het verschil tussen deze twee dartborden is dat een krammen bord de bedrading vast zit met krammen, ook wel nieten genoemd, en meer op het dartbord ligt dan een niet krammen dartbord.

Heb je een dartbord met krammen dan zie je dat de bedrading vaak vast zit in de dubbels, triples en bull. Hierdoor heb je minder ruimte voor je dartpijlen te plaatsen in de score vlakken. Een dartbord met krammen is dan eigenlijk ook niet geschikt voor wedstrijden omdat elke darter zoveel mogelijk ruimte wenst in de scoringsvlakken. Een wedstrijd dartbord is voorzien van smallere bedrading en zit deze in het dartbord verwerkt. De bedrading in het dartbord heeft vaak een dunnere draad en worden deze steeds schuiner afgeslepen waardoor bounchers ook minder voorkomen dan bij een krammen dartbord.

Bristle dartborden zijn gemaakt van Sizal verzels en worden deze geplaatst op een stuk hout wat de achterkant van het dartbord vormt en ook tevens de bevestiging voor aan de muur kan worden geplaatst. Alle dartborden worden standaard geleverd met een ophang systeem.

WANNEER KOOP JE WELK DARTBORD
 Begin je net met darten dan kan een dartbord met krammen een goede optie zijn om te starten met de dartsport. Deze keuze hangt ook af van de eisen die je stelt als beginnende darter, een recreatief dartbord is prima maar wil je gelijk goed van start dan kun je beter kiezen voor een wedstrijd dartbord. Hoe je een wedstrijd dartbord herkend is vrij gemakkelijk, de bull maar ook andere plaatsen op het dartbord moeten vrij zijn van krammen (nieten). Voor kinder dartborden zijn er geheel andere regels van toepassing dan bij wedstrijd of recreatieve dartborden.

Als je vaak je dartpijlen op dezelfde plaats gooit op je dartbord is het verstandig om je dartbord tussendoor even te draaien. De cijferring op het dartbord kan gemakkelijk los worden gemaakt zodat je altijd de 20 bovenaan je dartbord hebt. Wat de levensduur is van een dartbord is afhankelijk of je per dag 20 minuten staat te gooien of 60 minuten per dag. Daarbij zijn ook nog andere dingen van belang zoals het soort dartpunten wat je gebruikt. Grip punten zullen je dartbord sneller aan het eind van hun levensduur brengen.

Heb je nog vragen neem dan contact op met onze klanten service of kom langs in onze dartwinkel in Friesland waar wij een breed assortiment dartartikelen hebben.

* De aangegeven verwachte levertijd van een product is een indicatie, vanwege corona en brexit laten leveringen vanaf leveranciers langer op zich wachten dan gebruikelijk is. Hierdoor kunnen wij van SelectDarts niet de standaard levertijden garanderen. Indien niet alle bestelde artikelen op voorraad zijn zullen wij deze annuleren en het bedrag aan u crediteren.