IVM drukte in onze winkel is de voorraad niet up to date
IVM drukte in onze winkel is de voorraad niet up to date
Van hoog naar laag sorteren

Borden 18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Borden 18 producten

per pagina

Borden

Dartborden

Op deze pagina vind je alle dartborden in het assortiment van ons. Wij bieden verschillende merken dartborden aan waaronder: Winmau, Unicorn, Bull’s, Shot, Target en Gladiator. Onze absolute toppers zijn de Winmau Blade 5/6 dartborden en de Unicorn Eclipse HD2. Op deze dartborden kun je de normale steeltip dartpijlen gebruiken.

Dartbord Kopen bij ons

Op onze website kun je kiezen uit een groot assortiment aan dartborden. We hebben zowel dartborden voor recreationeel gebruik als voor professioneel gebruik. Een nieuw dartbord kopen online bij selectdarts.nl is een stuk voordeliger dan in de winkel, omdat wij snelle leveringstijden hanteren en dart borden voor lage prijzen aanbied. Je kunt dus gemakkelijk en snel vanuit thuis een recreationeel of professioneel dartboard bestellen.

Recreationeel vs. Professioneel

De verschillen tussen een recreationeel en professioneel bord zitten hem voornamelijk in de bedrading en het sisal waarvan het bord gemaakt is. Zo is de bedrading van dartborden voor professioneel gebruik scherp (blade wire), terwijl recreationele dartborden ronde bedrading hebben (round wire). De scherpe bedrading is een voordeel voor darters, omdat je zo minder kans loopt op bouncers. Bouncers zijn dartpijlen die van het bord ketsen omdat ze tegen de bedrading komen. De blade wire zorgt ervoor dat de pijlen langs de draad toch in de scorevlakken glijden wanneer je precies op de bedrading gooit.

Naast de bedrading is er dus nog een verschil tussen professionele en recreationele borden. Het sisal waarvan de scorevlakken zijn gemaakt heeft een grotere dichtheid bij professionele borden. Dit zorgt ervoor dat het bord minder snel oneffenheden krijgt, zoals bobbeltjes en gaatjes, en dus minder snel verslijt.

Hoewel de recreationele en professionele dartborden veruit de meest verkochten dart borden zijn, is er voor de serieuze darters ook nog een aparte categorie borden: de trainingsborden. Trainingsborden hebben kleinere triples en doubles, waardoor je een stuk zuiverder moet gooien om deze te raken. Wanneer je als darter gewend bent om op zo'n bord te gooien, heb je minder moeite met de triples en doubles op een normaal bristle dartbord. Met trainingsborden leer je jezelf nog beter focussen op de doubles en triples. Hier heb je profijt van tijdens je dartwedstrijden. Zeker als je dus serieus bezig bent met darts is een trainings dartbord dus zeker het proberen waard!

Verschillende merken

Het assortiment van selectdarts.nl bevat de meest gangbare merken voor Dartborden en dartbord sets. Hierbij zijn de Unicorn en Winmau wedstrijd dartborden het meest populair. Dit zijn dan ook de grootste fabrikanten wereldwijd op het gebied van darts.

Het model van Winmau, de Winmau blade 6 is veruit het meest populaire dartbord in Nederland en België. De Winmau Blade 5/6 is van goede kwaliteit en je kunt er daarom lang op blijven spelen. Daarnaast heeft dit dartbord een zeer scherpe bedrading waardoor het aantal bouncers aanzienlijk wordt verlaagd.

Andere populaire dartborden zijn de Unicorn Eclipse Pro 2 en de Unicorn Eclipse HD 2 PRO. Ook deze Unicorn dartborden zijn zeer geschikt voor dartspelers die erg veel gooien. Daarnaast wordt de Unicorn Eclipse Ultra tijdens alle grote toernooien van de PDC gebruikt, waaronder het officiële WK. Andere merken dartborden die selectdarts.nl verkoopt zijn Mission Bull's en Target. Ook dit zijn gerenommeerde dartmerken die kwalitatieve dartborden en dartpijlen produceren.

Dartborden kopen is overigens wel iets waar je goed over na moet denken. Dartborden zijn relatief duur, waardoor je er erg graag lang mee wilt kunnen doen. Als je zeker weet dat je veel gaat darten, kun je beter een dartbord kopen van één van de betere merken (de professionele categorie). Dan weet je immers ook zeker dat jouw dartbord van goede kwaliteit is. Denk je dat je niet vaak gaat gooien, maar heel af en toe met wat vrienden? Dan is een goedkoop dartboard voor recreationeel gebruik ruim voldoende!

Goedkoop Dartbord

Ben je op zoek naar een goedkoop dartbord? Let dan wel op de kwaliteit van deze dartborden. De wat duurdere professionele dartborden hebben een langere levensduur dan de goedkope dartborden. Wanneer je dus veel wil gaan darten kijk dan niet naar het goedkoopste dartbord want deze gaan minder lang mee dan bijvoorbeeld een professioneel dartbord.

Op verschillende dartborden bieden we korting aan wanneer en meerdere gekocht worden. Deze bulkkortingen zijn vooral aantrekkelijk voor dartverenigingen, en horecagelegenheden.

Dartbord Accessoires

Voor onze dartborden hebben we ook een heleboel handige tools. Voorbeelden van accessoires voor borden zijn de verschillende ophangsystemen en referee tools. Met een referee tool kun je je dartbord precies recht hangen. Dit is heel belangrijk, omdat een millimeter in darts al bepalend kan zijn over winst en verlies.

Heb je nog vragen neem dan contact op met onze klanten service of kom langs in onze dartwinkel in Friesland waar wij een breed assortiment dartartikelen hebben.

Search engine powered by ElasticSuite